Drakiáda pod větrníky 2012

Za ideální kombinace slunečného a větrného počasí zavítala do Věžnic u Polné v sobotu 6.10. po roce opět Drakiáda – soutěž o nejlepšího létajícího draka pod větrnými elektrárnami.


Akci, na níž dorazilo z širokého okolí zhruba 200 obdivovatelů draků a větrných elektráren, pořádala Česká společnost pro větrnou energii ve spolupráci se Skupinou ČEZ a obcí Věžnice. Společnost ČEZ Obnovitelné zdroje s.r.o. na této lokalitě provozuje dva stroje Repower MM92 o instalovaném výkonu 2 v 2 MW, průměrem rotoru 92,5 m a výškou věže 80 m.


Celodenní program s občerstvením, které bylo připraveno za spolupráce s místní obcí, obohatila také prohlídka zdejších moderních větrných elektráren s kompletními informacemi o jejich výstavbě a fungování. Zájemci si mohli prohlédnout zevnitř spodní část věže, kde je umístěno řídící centrum elektrárny, výkonová elektronika a spodní stanice servisního výtahu. Prohlídka byla doprovázena výkladem odborníka, který zodpovídal i následné dotazy. Děti se dosyta pobavily na skákacím hradě nebo při soutěžích o zajímavé ceny. Prohlédněte si také fotografie z akce:
 

           

 

           

 

           

 

           

Akce




Partneři