Přednášky na odborných školách v Chrudimi

Mgr. Pavla Cinková

 

Ve čtvrtek 14. dubna se mi naskytla velice zajímavá příležitost zúčastnit se dalších z řady přednášek o větrných elektrárnách a větrné energetice, když jsem doprovázela kolegu Jirku Špičáka do Chrudimi.
V dopoledních hodinách si jeho přednášku vyslechly postupně 2 skupiny studentů Střední průmyslové strojnické, technické a vyšší odborné školy Chrudim, celkem na 80 studentů. Vzhledem k jejich zaměření byly přednášky směřovány především na jednotlivé části a komponenty větrných elektráren, jejich výrobu a fungování. Ze záludných dotazů a poznámek některých studentů bylo jasné, že v jistých ohledech vědí mnohem více než já, o čem je řeč. A také bylo vidět, že studují na kvalitní škole, protože jejich dotazy byly překvapivě odborné. Na konci každé přednášky pak ještě studenti od nás obdrželi brožury o větrných elektrárnách.
Přednáška, která zazněla, vznikla díky podpoře fondu Zelená energie. Na této škole se mohla studentům odpřednášet také díky aktivitě Mgr.Štencové, která dokázala celou akci zorganizovat, za což jí patří náš dík.
 

           

 

Akce




Partneři