Přednášky na SPŠ v Hradci Králové

Ing. Jiří Špičák, lektor ČSVE

 

V pondělí 23. ledna 2012 proběhla první přednáška České společnosti pro větrnou energii pro studenty v tomto roce. Přednáška se uskutečnila na SPŠ Hradební v Hradci Králové. Byla určena pro studenty středních škol zapojených do projektu Zelené mosty. Studentů bylo přes 70 z této průmyslové školy i z několika dalších v kraji.

Osobně jsem byl překvapen, když jsem na přednášce uviděl pěkný model větrné elektrárny. A ještě k tomu funkční. Ovšem ještě více jsem byl překvapen, když jsem zjistil, že student získal inspiraci ke stavbě na přednášce o VtE, kterou jsem uskutečnil na podzim na jeho škole – SPŠ v Nové Pace. Právě dokončil model a nyní chce provést praktická měření výkonu. Tak ať se daří…
 

 

           

 

           

 

 

Tentýž den, tedy v pondělí 23.ledna 2012 v odpoledních hodinách, to bylo poprvé za celou dobu mého přednášení za Českou společnost pro větrnou energii pro studenty středních a vysokých škol, kdy jsem měl možnost přednášet pro studenty stavebního směru. Přesněji pro studenty SPŠ stavební v Hradci Králové. Byl jsem sám osobně zvědav jak studenti tohoto oboru budou reagovat na moji přednášku, kde je přece jen více témat pro obory strojní a elektro. Musím přiznat, že jsem byl příjemně překvapen. Studenti se zájmem poslouchali a po skončení měli spoustu dotazů. Tak jsem byl zabrán do této volné debaty, že jsem zapomněl pořídit z ní nějaké snímky, takže doplňuji foto pouze budovy školy. Dle mých dojmů se jedná o kvalitní vzdělávací ústav.

Na závěr chci ještě poděkovat paní Ing. Fabiánové, díky které se na této škole mohla daná přednáška uskutečnit.
 

 

     

 

 

Akce




Partneři